Dagen i Mariehønen..

Vi starter dagen stille og roligt med morgenmad, velkomstsang og leg.
Før formiddagens aktiviteter serveres drikkelse, frugt og brød. Herefter bruges formiddagsstunden på fælleslæsning, motoriske lege (motorik for de mindste) eller en gåtur. Dagen planlægger jeg differentieret udfra barnets alder og behov.
I Mariehønen bruger vi naturen meget og udnytter skoven og legepladserne, der ligger tæt på.

Jeg har hele tiden fokus på barnets centrale udvikling. Her vil jeg i samarbejde med jer, styrke dets essentielle kompetencer: De motoriske, sproglige og sociale.
Dagligdagen er endvidere skruet sammen således, at barnet bliver børnehaveklar. (Det kan f.eks.  at øve dagligdagens rutiner:  Overtøj af og på, dækkebord, madlavning, pottetræning osv.)  

Maden i dagplejen lægger vægt på en varieret og sund kostpolitik. 

Til frokost serveres rugbrød, forskelligt grønt og vand/mælk eller en lun ret. Barnet hjælper til og deltager i forberedelse.  

Efter frokost lægges barnet ud til middagslur. Barnet sover til det vågner, hvis ikke andet er aftalt. Efterhånden som barnet vågner serveres der eftermiddagsmad.

Resten af dagen går med hygge og leg  -Vi er ude eller inde afhængigt af vejret.

Dagplejen følger endvidere årets gang og jeg sætter fokus på de forskellige højtider og årstider.

Højtider: Påske, Jul, Fastelavn, Fødselsdage. osv.

Årstider: Sommer, vinter, efterår og forår sættes i fokus ved at samle blade, snakker om farverne, og køerne kommer på marken osv.

***Nyt tiltag i foråret 2016: Mariehønens eget urtebed "Fra jord til bord".   

Formålet er at barnet skal deltage i at passe urtebedet. Barnet skal plante frø, se grøntsagerne gro for til sidst at sidst smage på det. 

Læringsmålet er barnet bliver klar over om hvordan man sår en grøntsag.  

Del siden